Audi Gladsaxe

Topplacering til Audi-mandskabet i årets Rallye Monte-Carlo

Det erfarne mandskab kørte deres Audi 80 GLE til en 2. plads i høj-hastighedsklassen ved årets Rallye Monte-Carlo Historique, der sluttede onsdag den 7. februar, og det rakte til en fornem overordnet 4. plads – deres bedste placering til dato.

Toni Hansen og Per Brodersen startede fint ud i deres Audi 80 GLE fra 1979 og kørte sig stille og roligt op til en placering som nr. 6 inden den afsluttende og berømte etape ”De lange knives nat”, hvor de ovenikøbet formåede at avancere yderligere.

Mandskabet har kørt overbevisende ved de sidste flere års Rallye Monte-Carlo Historique løb, men har samtidig været forfulgt af uheld, og derfor er glæden ekstra stor i år, hvor de store forventninger til slutresultatet endelig blev indfriet.

Allerede ved afslutningen af sidste års løb luftede Toni Hansen et håb om et mere sne- og isdækket landskab ved dette års løb, da det stiller den knap så hurtige Audi 80 bedre men stiller større krav til teamet. Det var præcis, hvad der skete i år, og det formåede det erfarne mandskab at udnytte.

”Men man opnår ikke så flot et resultat, hvis ikke alle faktorer klapper undervejs – serviceteam, kørere, bilen, underlaget osv. – og det gjorde de i år”, opsummerer Toni Hansen. ”Den gamle Audi har kørt eminent godt, og på grund af den lange akselafstand snurrer vi ikke så nemt rundt i det glatte føre.”

Toni Hansen og Per Brodersen var på podiet og modtage pokaler for deres 2. plads i høj-hastighedsklassen onsdag aften, og resultatet blev selvfølgelig også fejret behørigt, inden turen igen gik hjemover mod det jyske.

Rallye Monte Carlo Historique blev kørt først gang i 1998 og er et rally med prøver, der skal køres med en given gennemsnitshastighed under 50 km/t og på smalle bjergveje, der oftest er dækket af sne og is. Der deltager ca. 315 biler, hvoraf de 7 i år var danske, og der gælder, at alle de pågældende bilmodeller skal have haft mulighed for at deltage i Rallye Monte-Carlo fra 1955 til 1979.

TV-programmer:
De danske kørere har i år haft et kamerahold med til løbet, der følger kørerne undervejs, og det er der kommet nogle programmer ud af, der bl.a. bliver sendt på TV3 MAX og TV 2s lokalstationer. 

Yderligere info:
Læs mere om Toni og Per og deres Audi 80 på audi80-rally.dk
 Læs mere om de danske Rallye Monte-Carlo Historique deltagere og løbet på rmch-dk.com/
Læs mere om Rallye Monte-Carlo Historique på acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-2018-edition/

_______________