Audi Gladsaxe

Audi Q7 plugin-hybrid kombinerer rummelighed og raffinement med effektivitet

  • 3.0 TFSI-motor og elmotor
  • Elektrisk rækkevidde på 43 km
  • To effektniveauer – 60 TFSI e og 55 TFSI e
  • Intelligent hybridstyring for høj effektivitet

Trin for trin introducerer Audi sine nye elektrificerede modeller, og turen er nu kommet til Q7 TFSI e quattro. SUV'en, hvis plugin-hybrid drivlinje kombinerer en 3-liters V6 benzinmotor med en kraftig elektrisk motor, fås i to effektniveauer. Topversionen har en systemeffekt på 456 hk og 700 Nm systemmoment, mens den anden version har 381 hk og 600 Nm. Indtil videre har Audi i 2019 introduceret plugin-hybrid versioner af Q5, A8, A6 og A7 Sportback.

Benzinmotor, elmotor og quattro firehjulstræk
Som alle plugin-hybrid-modeller har Audi Q7 TFSI e quattro to motorer. Den 3.0 liters benzinmotor er en af mærkets mest avancerede, hvor den turboladede og kultiverede V6 giver 340 hk og 450 Nm. Den er certificeret i henhold til Euro 6d TEMP-emissionsstandarden og er udstyret med partikelfilter. Elmotoren - en permanent aktiv synkronmotor – har en ydelse på op til 94 kW og 350 Nm og er integreret i den otte-trins tiptronic gearkasse.

Strømmen til den elektriske motor kommer fra et væskekølet lithium-ion-batteri, der er placeret under bagagerummets gulv og har en kapacitet på 17,3 kWh ved 308 volt. Batteriet består af 168 prismatiske celler, og ved rekuperation fungerer elmotoren som generator og fører jævnstrøm tilbage i batteriet.

To effektniveauer: 60 TFSI e og 55 TFSI e
Det er muligt at vælge Audi Q7 TFSI e quattro mellem to effektniveauer med samme forbrændingsmotor men forskellig opsætning af elmotoren, der blandt andet adskiller sig ved deres boost-strategi. Q7 60 TFSI e quattro har en samlet systemydelse på 456 hk (335 kW) og et systemmoment på 700 Nm, hvilket er 250 Nm mere, end benzinmotoren alene yder. Når begge motorer arbejder sammen i boost-mode, accelererer Q7 60 TFSI e fra 0 til 100 km/t på 5,7 sekunder. Q7 55 TFSI e quattro har en systemydelse på 381 hk (280 kW) og et systemmoment på 600 Nm, hvilket giver 0-100 km/t på 5,9 sekunder.

Begge varianter har en elektronisk begrænset tophastighed på 240 km/t og kan med elmotoren alene køre op til 135 km/t. Rækkevidden ved kørsel udelukkende på el er op til 43 kilometer (efter WLTP-cyklussen).

Det sportslige udtryk fra Q7 60 TFSI e forstærkes bl.a. af S line eksteriør, markante designdetaljer foran og bagpå, sort optikpakke, Matrix LED-forlygter og luftaffjedring.

Forudseende driftsstrategi for maksimal effektivitet
Uanset om afstanden er kort eller lang, om turen går gennem by, på landevej eller på motorvej, så vælger hybridstyringen i Audi Q7 TFSI e quattro automatisk den optimale driftsstrategi for hver tur. Systemet er konstrueret til, at føreren kan dække en stor del af sine daglige afstande ved elektrisk kørsel. Med "EV"-knappen på den nederste af de to MMI-skærme kan man til enhver tid beslutte, om og hvordan man vil gribe ind i interaktionen mellem de to motorer.

SUV'en starter i det rent elektriske EV-mode, og hybrid-mode har to driftsformer – Auto og Hold. I Auto-mode aktiveres automatisk den forudseende driftsstrategi, når rutevejledningen startes i MMI-navigation plus (standard). Strømforbruget distribueres intelligent langs ruten med et højt niveau af elektrisk kørsel i byen og i køkørsel. I Hold-mode består strategien i at holde den aktuelle batteristatus med minimale udsving. Således kan turen afsluttes i byrummet med rent elektrisk kørsel – emissionsfri og næsten lydløst – f.eks. efter et langt stræk med brug af den konventionelle motor.

Systemet har til formål at optimere kørekomforten og reducere energiforbruget og CO2-emissionerne. I det lange perspektiv inkluderer det rutens længde og profil samt førerens online trafikoplysninger og kørestil. I det korte perspektiv parallelt med dette medtager den forudseende effektivitetsassistent information fra de nærmeste omgivelser via navigationsdataene, såsom hastighedsbegrænsninger, vejtyper, stigninger og gradueringer, men også data fra kamera og radar, der observerer trafikken foran.

Fjernstyring af opladning og forkonditionering
Med myAudi-appen kan kunden se status på batteri og rækkevidde, starte opladning, programmere opladningstimere og se opladnings- og brugsstatistikker. En anden funktion via myAudi-appen (eller via timeren i bilen) er forkonditionering før afgang, hvor bilen bruger elektricitet fra højspændingsbatteriet eller via ladekablet. Kunden kan specificere, hvordan interiøret skal opvarmes eller afkøles, mens SUV’en er parkeret eller batteriet oplades. Afhængigt af udstyret kan også rat- og sædevarmen samt sædeventilationen aktiveres.

Audi Q7 TFSI e quattro i Danmark
Q7 TFSI e quattro introduceres i Danmark i starten af 2020. Der er endnu ikke danske priser, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt.

Læs mere om Audi Q7 TFSI e quattro

Forbrugsangivelser
Forbrugsangivelse iht. normen for plug-in-hybridbiler. Angivelser vedr. brændstofforbrug og CO2-emission er afhængigt af den valgte dæk-/fælgstørrelse samt tilvalgt ekstraudstyr og opgøres her iht. tysk lovgivning efter NEDC (se vedhæftede dokument).

Audi Q7 60 TFSI e quattro
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 33,3 – 35,7
Elektrisk forbrug ved blandet kørsel i kWh/100 km: 22,9 – 22,2
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 69 – 64

Audi Q7 55 TFSI e quattro
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 33,3 – 35,7
Elektrisk forbrug ved blandet kørsel i kWh/100 km: 22,4 – 21,9
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 69 – 64

Angivelserne vedr. udstyr, data og priser er baseret på det modelprogram, der udbydes i Tyskland. Der tages forbehold for ændringer og fejl.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk