Audi Gladsaxe

AUDI i mål for 2019, og kursen sat for langsigtet konkurrenceevne

  • CEO Bram Schot: "En ekstraordinær situation på grund af corona: Vi fokuserer på at beskytte vores medarbejdere, samarbejdspartnere og gæster og træffe de rigtige forretningsmæssige beslutninger i dette ustabile miljø."
  • CFO Arno Antlitz: "For at nå vores ambitiøse afkastmål, udnytter vi konsekvent effektivitetspotentiale, strammer vores omkostningsdisciplin, og skaber muligheder for fremtidig vækst gennem målrettede investeringer"
  • Mange præsentationer og lanceringer af elektriske modeller i 2020

Audi styrede med stabil kurs gennem et udfordrende regnskabsår i 2019. Bilproducenten opnåede et lidt højere antal leverede Audi biler end året før i et stærkt konkurrencepræget miljø, og dette afspejler den store efterspørgsel efter SUV'er og top-end modeller. Audi presser på med sit elektrificeringsfokus med mange elektriske modeller i år, og virksomheden intensiverer synergierne med Volkswagen-koncernen, der nu også omfatter softwareudvikling. På baggrund af spredningen af coronavirus og den endnu ukendte effekt på økonomien, ser producenten store udfordringer i 2020 og fokuserer på medarbejderne sundhed overalt i verden samt på virksomhedens likviditet og stabilitet.

I lyset af spredningen af coronavirus og for at minimere risikoen for infektion for medarbejdere, samarbejdspartnere og gæster, har Audi Group valgt ikke at afholde en årlig pressekonference i år. "Vi befinder os i en ekstraordinær situation, hvor der ikke findes gennemprøvede løsninger eller enkle opskrifter. Vi fokuserer på at beskytte vores medarbejdere, samarbejdspartnere og gæster og træffe de rigtige forretningsmæssige beslutninger i dette ustabile miljø," siger Audi CEO Bram Schot. Virksomheden lukker sine fabrikker i Ingolstadt, Neckarsulm, Belgien, Mexico og Ungarn inden udgangen af denne uge.

Resultat

Med hensyn til regnskabsåret 2019, udtaler Audi CEO Bram Schot: "Vi kan være tilfredse; Audi er konkurrencedygtig. I et meget udfordrende miljø fokuserede vi på vores styrker og stabiliserede vores forretning."

Leveringen af Audi biler fik betydeligt momentum, især i fjerde kvartal. I et faldende samlet marked sluttede mærket med de fire ringe året med en stigning i leverede biler på 1,8 procent til 1.845.573 biler (2018: 1.812.485). Top-end modeller og SUV'er, såsom den fuldt elektriske Audi e-tron og den nye Audi Q8, blev modtaget meget positivt af kunderne. På denne baggrund samt på grund af et stærkt produktmix, kunne Audi mærket øge sin omsætning til € 39.467 mio. (2018: € 37.259 mio.)

Resultat af primær drift for Audi Group beløb sig til € 4.509 mio. (2018: € 3.529 mio.), hvor forrige års resultat var reduceret med € 1.176 mio. på grund af specielle poster. Dette var drevet af det forbedrede Audi produktmix, det øgede driftsoverskud fra Lamborghini samt succesfuldt gennemførte Audi Transformation Plan (ATP) tiltag. Programmet for forbedret indtjening, der blev implementeret i 2018, forventes at frigøre i alt € 15 mia. til investeringer frem mod 2022. Siden starten af programmet, har ATP allerede genereret € 4,4 mia., og tiltag er allerede blevet identificeret for 80 procent af det samlede mål. ATP yder således et afgørende bidrag til at forbedre indtjeningens kvalitet.

Elektrificering

På den årlige generalforsamling i 2019 præsenterede direktionen Audis nye strategiske retning. Kernen i "consistently Audi"-strategien er den accelererede elektrificering og den systematiske reduktion af CO2-emissioner. Audi planlægger at have cirka 30 elektriske modeller i sin modelportefølje i 2025, og andelen af elektrificerede biler i produktionen vil stige fra 3,5 procent i dag til omkring 40 procent i 2025. Audi planlægger upfront udgifter på omkring € 12 mia. frem mod 2024 udelukkende til elektrificering af sin portefølje.

I 2020 vil Audi igen præsentere omkring 20 modeller og systematisk fortsætte sit elektrificeringsfokus. Ved udgangen af året vil Audi have lanceret fem fuldt elektriske modeller på markederne og have øget sit PHEV-udbud til i alt 12 modeller. En PHEV-variant vil derefter være tilgængelig i mere end halvdelen af alle modelserierne. Audi-koncernen forbereder sig således på intens konkurrence og stadig strengere CO2-regulering.

Udvidet koncernsamarbejde

For at opnå effektive og konkurrencedygtige omkostningsstrukturer samler Volkswagen-koncernen successivt alle køretøjsrelaterede softwareudviklingsaktiviteter i den nyoprettede enhed Car.Software Organization. Det betyder, at det afprøvede modul- og platformssystem nu vil blive overført til den digitale verden, og i fremtiden vil Audi derfor drage fordel af afgørende konkurrencedygtige koncernsynergier og optimerede softwareomkostninger pr. køretøj. Desuden forventer Audi stordriftsfordele fra det planlagte samarbejde om automatiseret kørsel mellem Volkswagen-koncernen og Ford Motor Company.

"Vi er den eneste premium producent i den konkurrenceprægede arena, der kan udnytte synergier i dette omfang til gavn for vores kunder gennem samarbejde inden for gruppen," sagde Arno Antlitz, medlem af Audis bestyrelse for Økonomi, Kina og Juridiske Anliggender siden 1. marts 2020. "For at nå vores ambitiøse mål må vi konsekvent udnytte effektivitetspotentialet, yderligere øge vores omkostnings- og investeringsdisciplin samt skabe muligheder for fremtidig vækst ved fortsat at investere i elektrificering og digitalisering af vores flåde."

Effekten af coronavirus

Den globale økonomiske situation har ændret sig meget betydeligt i forbindelse med spredningen af coronavirus, som også har en massiv indvirkning på vores forsyningskæder, produktionen af vores køretøjer og deres markedsføring. Arno Antlitz: "Effekten af spredningen af coronavirus på økonomien og vores forretning er usikker. Det gør en pålidelig prognose for 2020 næsten umulig i øjeblikket. Vores fokus er på vores medarbejdere og deres familier over hele verden. Audi vil gøre sin del for at minimere indvirkningen på de mennesker i vores land og på vores Audi sites over hele verden. Vi vil fortsat træffe alle nødvendige foranstaltninger for at opnå dette. Desuden er det vores opgave at beskytte likviditeten og dermed stabiliteten i vores virksomhed og, på trods af alle restriktionerne, at stabilisere vores kerneprocesser, for eksempel i teknisk udvikling eller andre områder af virksomheden."

Download Statements on the AUDI AG Annual Results 2019 and Outlook 2020

Download Audi Financial Report og Executive Summary: www.audi.com/annual-report

Læs hele pressemeddelelsen på Audi Media Center


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk